21 Mayıs 2014 Çarşamba

Yalandan Kim Ölmüş

301 kişinin ölümünü bile sömürdüler, yalandan kim ölmüş!


Provokatörler, bir milletin yasını dahi umursamadı! Hiçbir insani değere saygısı olmayan bu zihniyet, yalanlarla saldırdı!


Türkiye, Soma’dan gelen kara haberle sarsılınca provokatörler, hükümete saldırı için fırsat buldu. Twitter, Facebook, TV ve gazeteler Gezi’de olduğu gibi yine insan aklının almayacağı binbir yalanla doldu. Bunları ortaya atan ya da paylaşanlar arasında vekil ve gazeteciler bile vardı. Ne onlarca cenaze ne de gözü yaşlı aileler umurlarındaydı… Tek hedefleri vardı, acıyı sömürüp, halkı AK Parti’ye karşı kışkırtmak! 


Tokat, BBC, market, Suriyeli…

İşte, o yalan furyasından bazıları:


“Hükümet ölüleri saklıyor. 15 yaşında çocuk madende öldü. Suriyeli işçilerin üzeri betonla örtüldü!”


Başbakan da hedefteydi. ‘Markete girip protestoculardan kurtuldu’ dediler. Görüntü 3 yıllık çıktı.


‘Başbakan tokat attı’ dediler. Tokat yediği öne sürülen kişi yalanladı.


“Patron AK Partili” iddiasına Erdoğan cevap verdi: İlk defa gördüm! BBC’nin “Dul madenci eşi” diye tanıttığı iki kadın, 1 Mayıs eylemcisi çıktı.


Milyonların ortak acısını suistimal etmek için her yolu deneyen provokatörlerin bu kez hedefinde Soma Şehitleri vardı.


Türkiye, Soma’da yaşanan maden kazasının acısını yaşarken, bir takım çevreler sosyal medya üzerinden bu acıdan faydalanmaktan ve siyasi malzeme olarak kullanmaktan geri durmadı.


İşte yaşananlardan küçük bir kesit:


¥ Facia haberi duyulur duyulmaz ölü sayısı konusunda spekülatif rakamlar zikredildi. Twitterdan pompalanan başlıklar ise söyledi: “Hükümet ölüleri saklıyor”, “600 madenci kayıp!”


¥ Soma’da yaşanan facianın ardından binlerce provokatör bölgeye akın etti. AK Parti’nin Soma İlçe binasına saldıran, daha sonra içeri girip eşyaları tahrip edenler de suç listeleri kabarık örgüt üyeleri çıktı.


¥ Marjinal eylemcilerin provokasyonu “halk Erdoğan’ı yuhaladı” diyerek yutturdu.


¥ Madende 15 yaşında Kemal Yıldız adında bir çocuğun çalıştırıldığı iddiası ortaya atıldı. Ancak Yıldız 15 değil 19 yaşındaydı. Sosyal medyada yaydıkları fotoğraf ise bir Afgan çocuğa aitti.


¥ Erdoğan’ın Soma’ya geldiği sırada çok sayıda madenci yakınının polis tarafından dövüldüğü iddia edildi ama bu iddiayı doğrulayan kimse çıkmadı.


¥ Maden ocağının sahibi Alp Gürkan’ın AK Parti’li olduğu ve ihalelerin kendisine peşkeş çekildiği iddiaları ilk günden itibaren medyada yayıldı. Başbakan da Gürkan da, “İlk defa Soma’da görüştük” demelerine rağmen sosyal medya yalanları bir türlü bitmedi.


¥ Kan donduran bir iddia ise madende 100′den fazla Suriyelinin olduğuydu. Sosyal medyada pompalanan ifadeler aynen şöyleydi: “AFAD ekibi yabancı olanların cenazelerini dışarı çıkarmadı. Sonra da o galeriyi küllü su ile betonlaştırdılar. Cesetler iktidarın emri ile betona gömüldü.”


¥ Faciadan sonra 3 gün yas ilan edildi, 19 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Bazı ulusalcı yazarlar bu yasağı “Soma faciası bahane, asıl dertleri 19 Mayıs kutlamaları” diye yorumladı.


¥ Maden ocağı kazasını bahane eden kalabalık bir gruplar ülkenin dört bir yanını savaş alanına çevirdi. Polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bazı gösterilere CHP’li vekiller de destek verdi.


¥ “Soma’da Başbakan madenciye yumruk attı” başlıklarıyla duyurulan ve Taner Kurucan’ı mağdur olarak gösteren haberlerin ardından Kurucan 4 defa ifade değiştirdi. Dengesiz ve tutarsız sözleriyle dikkat çeken Taner Kurucan’ın yalanını market sahibi ve bölgedekiler deşifre etti.


¥ “Erdoğan Soma’da protestoculardan kaçıp markete sığındı” yalanıyla verilen fotoğrafın da 2011 yılına ait olduğu ortaya çıktı.


BBC YİNE PROVOKASYON PEŞİNDEYDİ…


Gezi’de ‘müftü” Soma’da “madenci karısı”


Gezi olaylarında “Müftü karısıyım” diyerek başına bir örtü geçirip provokasyon yapan CHP’li Gül Taşlı Cenal vakasının aynısı Soma’da yaşandı.


BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan’ın görüntülediği iki kadın ölen madenci eşleri diye sunuldu. “Soma’daki mezarlıkta dua etmeye geldiler” diye lanse edildi, iki kadının AK Parti’nin ‘işten çıkarma tehdidiyle’ oy topladığı iddiaları gündeme getirildi.


Ancak videodaki kadınların, 1 Mayıs eylemlerinde çekilen fotoğrafları sosyal medyaya düştü. Aynı kadınlar, Gezi olaylarının hemen ardından türeyen Duran Adam eylemlerinde görüntülenmişti.


Hatta kadınlardan biri, Duran Adam eylemini başlatan kişi ile fotoğraf bile çektirmişti. (Türkiye)


301_kisinin_olumunu_bile_somurduler_yalandan_kim_olmus14006499770_h1160061



Yalandan Kim Ölmüş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder