14 Mayıs 2014 Çarşamba

Soma'da ölü sayısı 238'ye yükseldi

Soma’da ölü sayısı 238′ye yükseldi


Başbakan Erdoğan, toprak altında tahmini 120 kişinin bulunduğunu söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan maden faciasının yaşandığı Soma’da incelemelerde bulunduktan sonra basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, hayatını kaybedenlerin sayısının 238′e yükseldiği bilgisini verdi. “Milletimizin başı sağolsun” diyen Erdoğan, “77 milyon büyük bir acı yaşıyoruz. Rabbim hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmeti ile kuşatsın” dedi.


SORUMLU YAYINCILIK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ


Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, “Yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.


Kazanın yaşanmasının ardından özellikle sorumlu bir yayıncılık yapan medyaya ve siyasilere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, kendi hayatlarını riske ederek hizmet veren sağlık ve güvenlik hizmeti veren ekiplere de teşekkür etti.


Kazanın meydana gelmesinin ardından en yakından en uzağa kadar tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da bölgeye gönderildiğini söyledi.


Bakan Yıldız’ın koordinatörlüğünde uzman ve teknik ekiplerin bölgede çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, “Devletin tüm imkanlarını devreye aldık” diye konuştu.


Hayatını kaybedenlerin kimlik tespitlerinin ve otopsi işlemlerinin hızlı bir şekilde yapıldığı bilgisini veren Erdoğan, kimlik tespitinin işçilerin üzerlerinde kimliklerinin olmamasından yapıldığı, herhangi bir darp olmadığını söyledi.


EN KÜÇÜK DETAYLARINA KADAR ARAŞTIRILACAK


Türkiye genelinde üç günlük milli yas ilan ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Diyanet ile yaptığımız görüşme ile de selalar verildi. Cuma günü hutbeler bu kardeşlerimize yönelik olarak irad edilecek” dedi.


“Bu kaza en küçük detaylarına kadar araştırılacak” diyen Erdoğan, “Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Olay aydınlatılacak, hem kamuoyunun hem de yakınlarının tatmin olacağı adım olacak. İlk işimiz cenazelerin defnidir” diye konuştu.


FIRSATÇILARA KARŞI DAHA DA DİKKATLİ OLUNMALI


Soma halkının ve bölge halkının yanında olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, Sağlıklı bilgilendirme konusunda, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız başta olmak üzere, sadece yetkililerin açıklamasının dikkate alınmasını özellikle rica ediyorum. Fırsatçılara, daha da dikkatli olunmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yaşanan kazayı fırsat bilerek bunu istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar gruplar olduğunu belirten Erdoğan, bunlara ülkenin huzuru için birliği beraberliği için değer verilmemesini istedi.


120 KİŞİ TOPRAK ALTINDA


Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin kurtarılmayı bekleyen kaç kişinin olduğu yönündeki soruya Erdoğan, şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre tahmini olarak 120 kişinin olduğu bilgisini verdi.



Soma'da ölü sayısı 238'ye yükseldi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder