19 Mayıs 2014 Pazartesi

Başbakan'dan Yılmaz Özdilin İfadesine Sert Tepki

‘Vicdandan nasibini almamış müsvedde’


Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’in “Müstahak” ifadelerine sert yanıt veren Erdoğan, “İnsanlıktan nasibini almayan, vicdani duygulardan nasibi olmayan köşe yazarı müsveddelerini görüyoruz” ded


Başbakan Tayyip Erdoğan, Soma faciasının ardından ortaya çıkan yas rantçılarına sert tepki gösterdi. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’in “Müstahak” ifadelerine sert çıkan Erdoğan, Aydın Doğan’a ise “Sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun” sözleriyle seslendi. Erdoğan, TİKA’nın açılış töreni ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençleri kabulünde yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:
77 MİLYONUN EVLADI OLDULAR: Soma’da maden faciasında hakka uğurladığımız 301 işçi kardeşime Rabb’imden rahmet niyaz ediyorum. Soma’da şehit olan kardeşlerimiz artık 77 milyonun evladı oldular.
SOMA’YA DA SOMALİYE DE YETİŞİRİZ: ‘Somali’yi bırak Soma’ya bak’ tarzında insaf ve vicdan dışı ifadeler dile getirildi. Biz, Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle Soma’ya ulaştık. Oradaki yaraları bir an önce sardık, sarıyoruz, saracağız. Ama Somali’ye de ulaşacak güçte bir devletiz artık.
‘MÜSTAHAK’ ZİHNİYETİ: Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış, zerre kadar vicdanı olmayan, ahlak değerleriyle yakından alakalı olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye, ‘Onlar buna müstahaktır’ diyecek kadar seviye kaybından mahrum olanlardır. Bakıyorsunuz, bir diğeri, o da farkı yok, maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor.
SAVCILAR İLGİLENSİN: Türkiye üzerinden aynı oyunu oynamayı, gençler üzerinden Türkiye’ye aynı ağır bedelleri ödetmeyi istediler. İnsani bir trajedi üzerinden bile kamplaşma, kutuplaşma üretebiliyorlar. Hatta Soma’da ölen vatandaşlarımıza ‘onların bu ölüme müstahak olduğunu’ söyleyecek kadar insanlıktan nasibini almayan, vicdani duygulardan nasibi olmayan köşe yazarı müsveddelerini görüyoruz. Bunu benim o madenlerde çalışan kardeşlerime söylemeye kimsenin hakkı yok. Bunlar aslında savcılıkları devreye sokması gereken bir olaydır.
PATRONU DA AYNI: Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyorlar? Diyorum ki sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun, eğer bunları hâlâ kapıya koyamıyorsan sen de aynı zihniyetin mensubusun. Bunlar ne gazidir, ne şehittir, nokta nokta niyazidir diyenleri yanında barındıranlar bunu söyleme hakkına sahip değildir, onu barındıranlar onlar da aynı şeyi düşünüyor demektir. O

PATRONU TANIMAM: 
Dediler ki, ‘Bu patron AK Partili’dir.’ İlk defa o gün orada gördüm. Tanımam, bilmem. Zannediyorlar ki bu iftiralarla bir şey sağlayacaklar, sağlayamazsınız. Utanmadan, sıkılmadan yandaşlarına orayı peşkeş çekti diyecek kadar alçaldılar.


Ata’ya saygı açılışı


Başbakan Erdoğan, dün TİKA’nın 5 ülkede yürüttüğü 5 projenin açılışını gerçekleştirdi. Görüntülü olarak 5 farklı ülkeye bağlantı yapılan açılış törenine söz konusu ülkelerin üst düzey yetkilileri de katıldı. Açılışı yapılan eserler arasında Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’nin Makedonya’daki evi de yer aldı.


Almanya: Bekliyoruz


Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, önemli ve çok yakın bir partner ülke olan Türkiye’nin Başbakanı Erdoğan’ı memnuniyetle beklediklerini söyledi. Seibert, Federal Basın Merkezi’nde düzenlendiği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın daha önce Berlin ve Köln’de programlara katıldığını hatırlattı. “Bizim beklentimiz, konuşmanın duyarlı ve sorumluluk bilincinde olması” dedi.


Seçilme yaşı 18′e düşecek


Erdoğan, 19 Mayıs etkinliği çerçevesinde gençleri kabulünde sosyal medya ve kutuplaşma uyarısı yaptı, “Bu araçlar kamplaşmanın, kutuplaşmanın vasıtası olmasın” dedi. Başbakan, seçilme yaşının 18′e düşeceği müjdesini de verdi. Başbakan Erdoğan, “Seçme yaşı 18 olduğuna göre seçilme yaşı niçin 30 olsun. Bu yasama yılında olamasa da sonrakinde bu düzenlemeyi yapma azmindeyiz” diye konuştu.


Gençler Erdoğan’a çeşitli hediyeler verdi. Başbakan kendisini ziyaret eden gruptaki down sendromlu gençle özel olarak ilgilendi.


http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/05/20/vicdandan-nasibini-almamis-musvedde



Başbakan'dan Yılmaz Özdilin İfadesine Sert Tepki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder