17 Mayıs 2014 Cumartesi

'Kimliği tespit edilemeyen işçi kardeşimiz yok'

‘Kimliği tespit edilemeyen işçi kardeşimiz yok’


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da meydana gelen maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybettiğini, 485 kişinin ise kurtarıldığını söyledi. Yıldız, “Son 2 işçimizin DNA testini bekliyoruz. Kimliği tespit edilmeyen işçi kardeşimiz yok. Rakamları tek tek teyitlerini alarak yaptık” dedi.


Taner Yıldız, Soma’daki arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Yıldız, Soma’da hiç temenni edilmeyen olay yaşandığını, herkesi hüzne boğduğunu, Türkiye’nin kalbinin Soma’da attığı bir kazanın yaşadığını belirtti.


Kazanın herkesi çok üzdüğünü, derinden sarstığını, yoğun duygular yaşardığını ifade eden Yıldız, “301 kardeşimizi, işçimizi kaybettik. Hükümetimiz olarak daha ilk başında, hadise olduğu anda buraya intikal ederek bir koordinasyon merkezi kurduk, bütün bakanlıklarımızın ilgili kurumlarıyla beraber bir hale geldik kesintisiz 24 saat çalışıldı. Çünkü canlarımız orada yatıyor idi. Ne kadar erkenden kurtarabilirsek o kadar daha iyi olacağına karar vermiştik ve zamanın aleyhimize işleyeceğini biliyor idik. Buradan hayata tutunan ve kurtardığımız işçi kardeşlerimize, ‘Allah onlara sağlık versin’ diyoruz. Bütün çoluk çocuğuyla hep beraber olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.


Bin 300 personel


Geniş bir koordinasyon yapıldığını, ambulansından itfaiyesine, iş makinelerine varıncaya kadar geniş makine ekipmanı kurulduğunu, helikopterinden uçağına varıncaya kadar devletin bütün sektörleriyle olay yerinde yer aldığını bildiren Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Güvenlik hariç bin 300 personelimiz görev yaptı. Dışarıdan bir çok ziyaretçimiz yüreğiyle beraber geldi. Birlik ve beraberliğin çok iyi bir örneğini sunmuş oldular. Çok zor şartlarda bu kadar hızlı çalışıydı, kurtarma ekipleriyle yoğun bir çaba sarf edildi. Kimse emeğini esirgemedi. Koordinasyonun bundan sonra da devam edeceğini söylemem lazım. Kurtarma faaliyetleri bittikten sonra bizler buradan çekilip gitmiyoruz. Psikososyal destek ile birlikte aile ve Sosyal politikalar bakanlığından sağlık bakanlığına varıncaya kadar buradaki kardeşlerimizin yanında yer alacağız.”


‘Kimliği tespit edilemeyen işçi kardeşimiz yok’


“Son 2 işçimizin DNA testini bekliyoruz. Kimliği tespit edilmeyen işçi kardeşimiz yok. Rakamları tek tek teyitlerini alarak yaptık” dedi.”


soma-iscileri



'Kimliği tespit edilemeyen işçi kardeşimiz yok'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder