22 Mayıs 2014 Perşembe

Polise Bombalı Saldırı

Okmeydanı’nda 7′si polis 9 yaralı


Okmeydanı’nda göstericilerin attığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 7′si polis 9 kişi yaralandı. Göstericiler polise karşı parça tesirli el bombası kullandı.


Okmeydanı’nda sabah saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar süren eylemlerde bilanço ağır oldu. Eylemlerin ardından 1 kişi hayatını kaybetti, 1′i ağır 10 kişi yaralandı.


Okmeydanı’nda sabah saatlerinde yaklaşık 20 kişilik grup, sözde Soma faciasını protesto için toplandı. Yapılan eylemler sırasında polise molotof kokteyli ve taşlarla saldıran gruba, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çıkan olaylar sırasında bir gösterici akrep tabir edilen bir polis aracına molotof fırlattı. Bir anda alev alan araçta bulunan sivil polis, son anda araçtan inmeyi başardı. Bu sırada Okmeydanı Cemevi önünde bulunan Uğur Kurt, başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Kurt, kaldırıldığı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 23.00 sıralarında hayatını kaybetti.


Okmeydanı’nda korsan gösterileri sürdüren grup ve polis arasında gün boyu çatışmalar sürdü. Polise molotof, havai fişek, taş ve bilyelerle saldıran göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Akşam saatlerinde göstericilerin isteği üzerine polis Cemal Kamacı Spor Salonu’na kadar geri çekildi. Ancak grup, burada yeniden toplanarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Bunun üzerine polis, tazyikli su ile grubu ara sokaklara dek sürdü.


GÖSTERİCİLER POLİSE GAZ VE SES BOMBASI İLE SALDIRDI İDDİASI

Gece saatlerinde ara sokaklar üzerinde toplanan göstericiler ile polis arasında yeniden kovalamaca başladı. Göstericiler tarafından çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu alana doğru atıldığı iddia edilen ses ve gaz bombaları sonucu olay yerinde bulunan çok sayıda polis ve yoldan geçen vatandaş yaralandı. Atılan bombaların parçalanması sonucu dağılan şarapnel parçaları 7 polis ve 2 vatandaşın yaralanmasına neden oldu. Sol gözüne ve sırtına şarapnel parçası isabet eden bir vatandaşın durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çıkan olaylarda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uğur Kurt, saat 23.00 sıralarında yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaralanma haberini alır almaz hastaneye gelen Kurt’un ailesi ve yakınları fenalık geçirdi. Kurt’un gece gelen ölüm haberi başta anne ve babası olmak üzere hastanede bulunan yakınlarını derin üzüntüye boğdu. Kurt’un anne ve babası ile yakınları acı haber üzerine uzun süre gözyaşı döktü.


Okmeydanı’nda 1 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanmasıyla son bulan eylemlerin ardından polis ekipleri de çevre güvenliği alarak normale döndü. Bölgede olayların yeniden alevlenmesi için ekiplerin bekleyişi sürüyor.


İSTANBUL EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Okmeydanı’ndaki eylemlerin ardından yapılan uygulamalarda 2 pompalı tüfekle 1 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini bildirdi. Açıklamada, eylemler sırasında 7′si polis, 9 kişinin yaralandığı belirtildi. 
Yapılan açıklamada, “Okmeydanı’nda sabah saatlerinde bir vatandaşımızın yaralanmasını provoke etmeye çalışan şahıslar üzerinde yapılan uygulamada 2 adet pompalı tüfek ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir” denildi.


PARÇA TESİRLİ EL BOMBASI ATILDI 


Olaylar sırasında 1′i ağır 9 kişinin yaralandığı belirtilerek, “Yine akşam saatlerinde Okmeydanı Şark Kahvesi bölgesinde güvenlik tedbiri alan emniyet güçlerine yönelik el yapımı parça tesirli 3 adet el bombası atılmış, 1′i ağır olmak üzere 2 vatandaş, 1 emniyet müdürü ve 6 polis memuru yaralanmıştır” ifadelerine yer verildi.


Kaynak: İHA



Polise Bombalı Saldırı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder