30 Mayıs 2014 Cuma

Davutoğlu Heybeliada savaş gemisini ziyaret etti

Davutoğlu Heybeliada savaş gemisini ziyaret etti


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tanzanya’da temaslarda bulundu.


Çalışma ziyareti için Tanzanya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TCG Heybeliada Gemisi’nde askeri törenle karşılandı. Davutoğlu’na ziyaretinde Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Genelkurmay Plan ve Prensipler Daire Başkanı Tuğamiral Serdar A. Göndoğdu eşlik etti.


Bakan Davutoğlu’na, Barboros Türk Görev Grubu ve gemilerle ilgili brifing verildi. Geminin kaptan köşkü ve seyir odasını gezen Davutoğlu, köprü üstüne çıkarak dürbünle okyanusu gözledi. Daha sonra denizcilere hitap eden Dışişleri Bakanı, Barbaros Görev Grubu aracılığıyla Türkiye’nin uluslararası sularda operasyonel olabilme kabiliyetini gösterdiğini belirtti. Barboros Türk Görev Grubu’nun, Ertuğrul Gemisi’nin mirasçısı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:


“Sizler üç ayrı misyon üstlendiniz. Bunlardan birincisi manevi, ikincisi stratejik ve üçüncüsü de diplomatik temsil. Uğradığınız her limanda gördüğünüz ilgi ve halkın size karşı sevgisi bizleri gururlandırdı. Aynı zamanda Afrika limanlarında her biriniz fahri büyükelçi gibi çalıştınız. Stratejik olarak bayrağımızı, dünya sularında dalgalandırdınız. Güney Afrika açıklarında yaptığınız atış tatbikatındaki başarınız tanımadığınız sulara ne çabuk alıştığınızın göstergesidir. Hepinize teşekkür ediyorum.”


Türkiye’nin dünya sularında operasyonel olabilen dünyadaki 10 güçten biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Türkiye artık küresel güç olma yolundadır. Hedefimiz diplomasiyle ekonomik ve askeri gücüyle Türkiye’yi, cumhuriyetimizin ilk 100. yılında dünyada küresel bir güç haline getirmektir, deniz kuvvetlerimizi ve askeri kapasitemizi ilk 10 içerisinde görmektir” diye konuştu.


“Gemilerin en üst yerinde bulunan Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağını Allah daim etsin” diyen Davutoğlu, daha sonra gemi personeli askerlerle tokalaştı. Davutoğlu’na, gemiyi ziyareti anısına hediye verilirken, Davutoğlu da Tuğamiral Serdar A. Göndoğdu’ya gümüş anı tabağı takdim etti.


Barboros Türk Görev Grubu gemileri, Afrika misyonu kapsamında 2 gün önce Tanzanya’nın Darulselam Limanı’na ulaşmıştı. Afrika’nın çeşitli limanlarına uğrayan gemiler, Tanzanya’nın ardından Kenya, Cibuti ve Sudan limanlarına uğradıktan sonra Süveyş Kanalı’nı geçerek Türkiye’ye dönecek.




Davutoğlu Heybeliada savaş gemisini ziyaret etti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder