26 Nisan 2014 Cumartesi

Marie Sklodowska Curie 2014 Bireysel Burslar Başladı

Marie-SklodowskaMarie Sklodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları 2014 yılı çağrısı 12 Mart 2014 tarihinde açılmış olup; 11 Eylül 2014 tarihine kadar başvuruları kabul edecektir. Bu program kapsamında tüm araştırma alanlarından proje önerileri desteklenmekte olup deneyimli araştırmacıların ülkeler arasası dolaşımına olanak sağlanmaktadır. Marie Sklodowska  Curie Bireysel Araştırma Burslarına başvuru yapacak araştırmacıların proje onerilerini 11 Eylül 2014 saat 17:00’ye (Brüksel saati ile) kadar Avrupa Komisyonu’na internet üzerinden sunulması gerekmektedir.


Bu programdan doktora derecesini tamamlamış ya da en az 4 yıl tam zamanlı araştırma deneyimine sahip araştırmacılar faydalanabilemektedir. Ayrıca araştırmacıların proje önerilerini gerçekleştirecekleri ülkede programın çağrı kapanış tarihi olan 11 Eylül 2014 itibari ile son 3 yılda 12 aydan fazla süre ile bulunmamış olması gerekmektedir.


1. Avrupa içi Dolaşım Boyutu 


AB Üye Ülkeler ve Horizon 2020 Programına anlaşma ile dahil olmuş Asosiye Ülkelerden araştırmacılar yine bu ülkelerde yer alan bir üniversite ya da araştrıma faliyeti yürüten sanayi kurumunda ülke değiştirmek kaydı ile dolaşım sağlamak istemeleri halinde bu programdan faydalanabilmektedir. Bu program kapsamında 12-24 ay süreli araştırma projeleri desteklenmekte olup, araştırmacının yaşam, hareketlilik, araştırma ve eğitimi giderleri için ortalama 150.000 Avro destek verilmektedir.


Türkiye’deki araştırmacılar Avrupa içerisindeki kuruluşlara araştırma amacıyla bu program sayesinde gidebileceği gibi; Türkiye’deki araştırma grupları da yurt dışından araştırmacı davet ederek bu program ile gelen araştırmacıya burs sağlayabilmektedir.


2. Avrupa Dışına Giden Araştırmacı Boyutu


AB Üye Ülkeler ve Horizon 2020 Programına anlaşma ile dahil olmuş Asosiye Ülkelerde bulunan araştırmacılar bu ülkeler dışında ABD, Kanada, Japonya gibi ülkelerde yer alan bir üniversite ya da araştırma faaliyeti yürüten sanayi kurumuna araştırma amaçlı dolaşım sağlamak istemesi halinde bu programdan faydalanabilmektedir.


Bu programdan faydalanan araştırmacılar Avrupa dışında geçirdikleri süre sonunda 12 ay Avrupa’da/Türkiye’de bir araştırma kuruluşuna geri dönmek zorundadırlar. Dönülecek kurum proje önerisi yazım aşamasında belirlenmiş olmalıdır ve araştıramcının hali hazırda kadrosunun bulunduğu kurum da olabilmektedir. Araştırmacılar döndükleri 12 aylık dönemde de proje desteği almaay devam edeceklerdir.


Bu program kapsamında araştırmacının yaşam, hareketlilik ve araştırma eğitimi giderleri için ortalama 200.000 Avro destek verilmektedir.


3. Avrupa’ya Gelen Araştırma Boyutu


AB Üye Ülkeler ve Horizon 2020 Programına anlaşma ile dahil olmuş Asosiye Ülkeler dışında bulunan bireysel araştırmacılar, bu ülkelerde yer alan bir üniversite ya da araştırma faaliyeti yürüten sanayi kurumuna araştırma amaçlı gelmek istemeleri halinde bu programdan faydalanabilmektedir. Bu program kapsamında ABD’den Türkiye’ye gelen araştırmacılar destek alabilmektedir. Proje süresi 12 ay ile 24 arasında olabilmekte ve araştırmacının yaşam, hareketlilik ile araştırma giderleri için ortalama 180.000 Avro destek sunulmaktadır.


Bireysel Burslar (Individual Fellowshis – IF)


Çağrı Kodu:                                  H2020-MSCA-IF-2014


Yayınlanma Tarihi:                        12 Mart 2014


Kapanış Tarihi:                              11 Eylül 2014 (Brüksel yerel saati ile 17:00)


Bütçe:                                            250.50 Milyon Avro


Avrupa Komisyonu resmi çağrı sayfasına ulaşmak için tıklayınız.


2014 Bireysel Burslar Çalışma Programı için lütfen tıklayınız.


2014 Bireysel Burslar Başvuru Rehberi  için lütfen tıklayınız.


Araştırmacılarımız her türlü soru ve bilgi taleplerini TÜBİTAK Marie Sklodowska Curie Ekibi’ne


ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile iletebilirler.



Marie Sklodowska Curie 2014 Bireysel Burslar Başladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder