30 Nisan 2014 Çarşamba

1 Mayıs Uyarılara Rağmen Taksimde

1mayis


DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs 2014 Komitesi, Taksim’deki kutlamalarla ilgili DİSK Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. Açıklamada, “DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi: Akıl dışı hukuk dışı yasağa karşı biz Taksim’deyiz.” denildi.


Basın toplantısı Yaşasın 1 Mayıs, 1 Mayıs’ta alanlardayız sloganlarıyla başladı.


İşte açıklamalardan satır başları:


DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi: Akıl dışı hukuk dışı yasağa karşı biz Taksim’deyiz.


Yarın 1 Mayıs, tertip komitesi adına 1 Mayıs birlik dayanışma mücadele gününün başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye’nin alanlarında işçileri çalışanları emek dostlarının yan yana omuz omuza birlikte kutlayacağı bir gün olması dileğiyle Türkiye işçi sınıfının ve dünya emek hareketinin birlik günü kutlu olsun diyorum


Bugün kutlanacak olan başta Taksim olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında birlikte yapacağımız bu basın açıklamasındaki görüşlerimizi görüşlerimiz paylaşmak istiyorum


Akıl dışı ve hukuk dışı yasağa karşı biz Taksim’deyiz. Türkiye 20114 1 Mayıs’ında AKP hükümetinin ilan ettiği fiili sıkı yönetim koşullarında giriyorum


60’ın üzerinde kurumun katılacağı 1 Mayıs kutlamaları hükümetin hukuk dışı yasağıyla engellenmek istenmektedir. 2010 2011 ve 2012 de yüzbinler kişinin katılımıyla Taksim alanında gerçekleşen kutlamalar maalesef yasaklanmaktadır. 2010 yılında 1 Mayıs hem bayram hem Taksim Meydanı’nda afişler asan AKP’nin tutumu tutarsızlıktır.


1 Mayıs’ta işçiler çıkarsa kent yaşamı etkilenir demek İstanbul’da yaşayan 15 milyonu cezalandırmak akıl dışıdır. En başında beri hükümeti akla ve hukuka uygun olmaya çağırdık. Aldığımız tek yanıt 21 Nisan’da Taksim’de üzerimegönderilen polis ordusu oldu. Cumhurbaşkanı’ndan randevu istedik, meşgulüm yanıtı aldık.


Şımarıklık ve kabadayılık gibi söylemlerle hedef alındık. Biz  bu ülkenin geleceğini emeğe demokrasiye yaşama dair 1977 1 Mayıs’ın hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bir hükümet üyesi kanlı 1 Mayıs’ı hatırlattı ve 1 Mayıs bayram olmaktan çıkacak ifadeleri kullandı. Bunu tehdit unsuru olarak kullananları kınıyoruz. Şenlik havasında hazırlıklarımızı  sürdürürken, panik ve korkuyu fark ettik.




1 Mayıs günü her yol Taksim’e çıkacak. Her yer Taksim heryer direniş. Bu daha başlangıç mücadeleye devam.Sloganlarıyla toplantıya son verdi.


1 Mayıs Uyarılara Rağmen Taksimde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder