11 Nisan 2014 Cuma

Kulübümüz Ciddi Zarar Gördü

Taraftarlar yüzünden kulübümüzün zarar görmesi izah edilemez

PFDK tarafından MP Antalyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada taraftarların çirkin ve kötü tezahüratının aynı sezon içerisinde 4.kez tekrarlanması nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası olan kulübümüzde Yönetim Kurulumuz yazılı bir açıklama yayınladı.


Açıklamada şu görüşlere yer verildi:


Kulübümüz deplasmanda oynadığı son MP Antalyaspor maçında taraftarların neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle ve aynı eylemin sezon içerisinde 4.kez gerçekleşmesinden dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştır.


Taraftarlarımızı Spor Toto Süper Lig’de oynadığımız her maç öncesinde gerek resmi sitemizden gerekse basın-yayın kuruluşları aracılığıyla kulübümüzün mağdur olmaması ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi adına defalarca uyarmamıza rağmen, bu uyarıların dikkate alınmadığını aldığımız cezalardan dolayı görmek bizleri son derece üzmüştür.


Maddi sıkıntı çekilen ve her kuruşun son derece değerli olduğu bir dönemde kulübümüz sezon başından bu yana sahasında oynadığı Fenerbahçe maçı (10.000 TL), Bursaspor maçı (10.000 TL), Elazığspor maçı (60.000 TL), deplasmanda Gençlerbirliği maçı (80.000 TL) ve iç sahadaki Gaziantepspor maçı (10.000 TL), Galatasaray maçı (150.000 TL) ve MP Antalyaspor maçı (80.000 TL) olmak üzere taraftarların neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat ile saha olaylarından dolayı toplamda 400.000 TL gibi ciddi bir para cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca Beşiktaş maçından elde edilecek hasılat geliri de tahmini 300.000 TL olarak değerlendirmeye alındığında kulübümüzün kaybı toplamda 700.000 TL olmuştur.


Futbolun olmazsa olmazı olan taraftarların kulübümüze bu şekilde hem maddi hem de manevi zarar vermesinin izah edilecek ve savunulacak hiçbir yanının olmadığı ortaya çıkan tabloda açıkça görülmektedir.


Geçmiş yıllarda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan uygulamada defalarca ‘Örnek’ seçilen ve Mavi Bayrak alan kulübümüzün, bu sezon taraftarların neden olduğu cezalarla gündeme gelmesi; kulübümüz ve şehrimiz adına gerçek anlamda ciddi bir imaj kaybına neden olmuştur.


Hiçbir haklı sebebin; kendi oyuncusuna, karşı rakibe ve maçların oynanması için gerekli olan unsurlara çirkin ve kötü tezahüratta bulunulmasına imkan sağlamadığını, futbolun içerisinde her türlü sonucun olduğunu anlamaktan uzak ve kulübümüzü bu denli maddi boyutlarda zarara uğratan kişilerin artık ‘Taraftar’ kimliği altında değerlendirilmesinin gerçek taraftarlarımıza karşı büyük bir haksızlık olduğunu düşünmekteyiz.


‘İyi günde kötü günde’ takımının yanında olan taraftar anlayışının son yıllarda taraftar grupları organizasyonları ile birlikte farklı boyutlara taşınması, futbolda görev yapacak yönetici bulunamamasından tutunda rant kavgalarına ve sonucunda da istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına kadar futbolun içerisinde olmaması gereken çirkinliklerin yaşanmasına kadar gitmektedir.


‘Taraftar’ kimliği altına giren ama bununla uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin çirkin ve kötü tezahüratta bulunarak, amacı sadece maç izlemek ve takımını desteklemek olan gerçek anlamdaki ‘taraftarlarımızın’ bu haklarına engel olmaya ve kulübümüzü ciddi boyutlarda maddi ve hem kamuoyu hem de ülke nezdinde de manevi anlamda zarara uğratmaya hakkı ve haddi yoktur.


Konyaspor Yönetim Kurulu olarak bundan böyle kimsenin ve grupların kulübümüzü bu tür zararlara uğratmaması ve artık bu tür gelişmelerin bir daha yaşanmaması adına gerekli çalışmaların daha büyük bir titizlikle yapıldığını ve yeni stadyumumuz ile birlikte Konya’da ‘Taraftar’ anlayışının değişerek, ailelerin ve kulübünü gerçek anlamda seven ve gönül veren insanların yer aldığı tribünlerin olacağı bir yapıya kavuşulacağını belirtmek isteriz.


TORKU KONYASPOR YÖNETİM KURULU



Kulübümüz Ciddi Zarar Gördü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder