26 Nisan 2014 Cumartesi

Başbakandan Mesaj "Aday Ben değilim"

basbakan-konyada-konusuyorBaşbakan’dan ‘Aday ben değilim’ mesajı



Başbakan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri dolayısı ile gidemediği Konya ziyareti sırasında Karaman’a da geçti. Erdoğan Karaman’da vatandaşlara seslendi.




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde istismar ve iftira siyasetinin sandığa gömüldüğünü, vesayetin kaybedip, milli iradenin kazandığını belirterek, “Kazanan hizmet siyaseti oldu. ‘Millet yenilmez, Türkiye eğilmez’ demiştik. Hamdolsun aziz milletimiz, tarihin gördüğü enbüyük alçaklıklardan birine karşı daha dimdik ayakta durdu” dedi.


Başbakan Erdoğan, Karaman’ın Aktekke Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde, Karaman’ın tüm ilçelerini sayarak, buralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını yolladı.


Karamanlı alimleri, şairleri, devlet adamlarını, kahramanları hürmetle yadettiğini, hepsine minnet ve şükranlarını sunduğunu belirten Erdoğan, “Karaman’ın toprakları maşallah çok bereketli. Karaman’a sadece koyun değil, sadece iyi buğday değil, Karaman’da dünyaya yön veren, dünyaya ışık tutan, gönüllere istikamet çizen adam da yetişiyor” dedi


Türkçe’nin büyük şairi Yunus Emre’yi, Türkçenin sahibi Karamanoğlu Mehmet Bey’i, Zembilli Ali Efendi’yi, Piri Reis’i, Kemal Reis’i, Molla Fenai’yi, Kazım Karabekir Paşa’yı, Hazreti Mevlana ve annesi Mümine Hatun’u ve Şeyh Edebali’yi hürmetle yadettiğini aktaran Erdoğan, saydığı şahsiyetlere, Karamanlı şehitlere ve vefat etmiş tüm gazilere bir kez daha rahmet diledi.


Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yoğun programı nedeniyle Karaman’a gelemediğini ama Karaman Milletvekili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lüfti Elvan ve Milletvekili Mevlüd Akgün ile bazı bakanların, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının ve tüm teşkilatının Karaman’ı yalnız bırakmadığını, buradaki faaliyetleri yürüttüklerini anlattı.


KARAMAN AHDE VEFA GÖSTERDİ


Karaman’ın da ahde vefa göstererek AK Parti’ye destek olduğunu, demokrasiye, milli iradeye sahip çıktığını ifade eden Erdoğan, “Karaman’ı yürekten tebrik ediyorum. Bize, yüzde 52 gibi yüksek bir oy oranıyla destek veren Karaman’a şükranlarımı sunuyorum. Soyadı gibi çalışkan Ertuğrul Çalışkan kardeşim inşallah soyadıyla müsebbah şekilde çalışacak, üretecek. Hem merkezde hem diğer ilçelerimizde belediye başkanlarımızın yanında olacak, projelerinde onları teşvik edeceğiz” diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, 12 yılda Karaman’ın çok değiştiğini, bundan sonra da daha çok hizmetle kentin buluşacağını dile getirerek, şöyle devam etti: “Çok zorlu, çok meşakkatli bir seçim sürecini geride bıraktık, Türkiye düşmanlarına, millet düşmanlarına, demokrasi düşmanlarına en güzel cevabı sandıkta verdiniz. 31 Mart sabahında Türkiye yeni bir güne uyandı, 31 Mart sabahı Türkiye’nin demokrasisi daha da bir güç kazandı, ekonomimiz, kardeşliğimiz, dış politikamız bu süreçten güçlenerek çıktı. 31 Mart sabahı sandıktan yeni bir Türkiye doğdu. Türkiye, 12 yıldan bu yana sürdürdüğü adalet ve kalkınma mücadelesine, demokratikleşme mücadelesine, istiklal ve istikbal mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. İstismar ve iftira siyaseti sandığa gömüldü. Vesayet kaybetti, milli irade kazandı. Kazanan hizmet siyaseti oldu. ‘Millet yenilmez, Türkiye eğilmez’ demiştik. Hamdolsun aziz milletimiz, tarihin gördüğü en büyük alçaklıklardan birine karşı daha dimdik ayakta durdu. Tarihin gördüğü en büyük çetelerden, en büyük darbelerden birine karşı millet gereken cevabı verdi. Kazanan yine millet oldu, kazanan yine milli irade oldu, kazanan yine Türkiye oldu.”


Başbakan Erdoğan, Karaman’da toplu açılış töreni düzenleyerek, medeniyet yürüyüşüne aynı hızla devam ettiklerini, kentte yapımı tamamlanan 268 milyon liralık eser ve yatırımı hizmete aldıklarını anlatarak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ndeki yatırımlar başta olmak üzere, şehre kazandırılan eğitim, sağlık, ulaştırma, sosyal güvenlik, tarım, özel idare ve belediye yatırımlarından örnekler verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde Türkiye’de tekrar gerilimi yükseltmek, Türkiye’de tekrar huzura kastetmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bunlara aldanmayacağız” dedi.


Ekonomiyi büyüterek, yatırımları artırarak, kardeşliği ve demokrasiyi daha da güçlendirerek 9 yıl sonra Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükselteceklerini ifade eden Erdoğan, 76 milyonun hep birlikte, bu niyetle, bu hedefe doğru kararlılıkla ilerleyeceğini dile getirdi.


Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’yi hedeflerinden saptırmak, yürüyüşünü engellemek, yavaşlatmak için önlerine tuzakların çıkabileceğini vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar bu tuzakları sabırla, tahammülle, milletin basiretiyle, ferasetiyle, hayır dualarıyla aştıklarını belirtti.


“Su uyur, düşman uyumaz” diyen Erdoğan, 12 yıl boyunca, kendileri Türkiye’yi büyütme mücadelesini verirken, birilerinin de sürekli Türkiye’yi durdurmanın, içine kapatmanın mücadelesini yürüttüğünü aktardı.


Türkiye’nin her alanda büyük başarıları kucaklarken, birilerinin Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak için sürekli tezgahlar ve kumpaslar kurduğunu aktaran Erdoğan “Allah’a hamdolsun bu tuzakları aştık. Bütün oyunları, tezgahları bozduk. Bütün oyunları altüst ettik. Kutlu yürüyüşümüzü sürdürdük. Milli iradeyi gölgelemek isteyenler, milletin hükümetine tuzak kuranlar, 30 Mart’ta milletten gereken cevabı aldılar” diye konuştu.


Erdoğan, 30 Mart’ta kaybedenlerin kendi muhasebelerini yapmadan, millete hesap vermeden, başka kirli oyunların içine girdiklerine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öncesinde Türkiye’de tekrar gerilimi yükseltmek, Türkiye’de tekrar huzura kastetmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bunlara aldanmayacağız. İnşallah tarihimizde ilk kez cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla seçeceğiz. Bu, bir ilktir. Artık parlamentodaki bazı dönen oyunlara milletim, sandıklarda gereken cevabını verecek. Milletim kendi başkanını seçecek. Kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bundan rahatsız olanlar var. ‘Başbakan kendi başkanını seçecek’ dedi, diyorlar. Cumhurbaşkanı ne demek? Cumhur halktır, başkan da onun başkanıdır. Ama bunu bilemeyecek kadar cahillerin elinde kaldık. Kim bu? Yavru muhalefetin başkanı. Anlamaz, öbürü de zaten CHP’nin genel müdürü. O da anlamaz.”


CHP’Lİ DE, MHP’Lİ DE, BDP’Lİ DE ADAYIMIZA SAHİP ÇIKACAK


CHP ve MHP’ye gönül verenlere, “Gelin bu oyunu 10 Ağustos’ta bozalım” diye seslenen Erdoğan, 10 Ağustos’ta artık milletin kendi cumhurbaşkanını bizzat kendinin seçeceğini söyledi.


Erdoğan, “AK Parti’nin bir cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu çumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağına inancım sonsuzdur. Bu CHP’ye de MHP’ye de ders olsun. CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye gönül verenlerin sahip çıkacağı bir isim olacak” dedi.


-”Bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafı olmayacağız”


Erdoğan, “Geçmişte olduğu gibi gerilimlerin yaşandığı, kaosun yaşandığı, krizlerin olduğu bir ortamda değil, güle oynaya, demokratik bir kültür ve olgunluk içerisinde yeni cumhurbaşkanını tayin edeceğiz. Biz, bu süreçte asla ve asla gerginliklerin tarafı olmayacağız. Huzuru bozmak, istikrarı zedelemek isteyenlere asla prim vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.


Bu makamlarda hizmet için bulunduklarını ve hizmet üretmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldiklerini söyledi.


Karaman’a 12 yılda yapılan yatırımlardan söz eden Erdoğan, kente kazandırdıklarını, kazandırmaya da devam edeceklerini vurguladı.


Eğitimde göreve geldiklerinde kitap bulunamadığını, şimdi kitapların ücretsiz olduğunu dile getiren Erdoğan, çocukların artık tablet bilgisayarla okula gideceğini söyledi.


Etkileşimli tahtaların okullara kurulmaya devam edildiğini belirten Erdoğan, 10 milyon tablet bilgisayar için ihale hazırlığı yapıldığını, tüm çocuklara söz konusu bilgisayardan vermek istediklerini dile getirdi.


-”Bilişim teknolojisiyle ahlaksızlık yapanların karşısındayız”


Kendilerini bilişim teknolojisinin karşısında göstermek isteyenlere seslenen Erdoğan, “Biz, bilişim teknolojisinin karşısında değiliz, bilişim teknolojisiyle ahlaksızlık yapanların karşısındayız” dedi.


Türkiye’de ofis kurmadan, vergi kaçakçılığı yapan şirketlerin karşısında olduklarının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti: Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek, benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak. Buna ‘evet’ diyebilir miyiz? Bu ülkenin Başbakanına hakaret, bu ülkenin bakanlarına hakaret, bunlarla ilgili mahkeme kararları çıkacak ve bu şirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Buna ‘evet’ dememiz mümkün değil ve bu milletin sırtından palazlananlara ‘evet’ dememiz mümkün değil ve onları savunanlar ülkede, bu millete, bunun hesabını veremeyecekler. Bu milletin ahlak değerlerine saldıranlara karşı, onları savunanlar tarihe bunun hesabını veremeyecekler. Kardeşlerim biz yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. ” Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında, alanda bulunan işitme engellilere de işaret diliyle “size seviyorum” dedi.


Tören alanına AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları tarafından asılan “Sen de mi Haşim?” pankartı dikkati çekti.


Törene, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti’nin Karaman ve bazı illerin milletvekilleri de katıldı.



Başbakandan Mesaj "Aday Ben değilim"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder