23 Nisan 2014 Çarşamba

Konya Tüp Bebek Merkezi

 tup-bebek-tedavisiTC Sağlık Bakanlığı Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi çocuk sahibi olmak için geçireceğiniz tedavi sürecinde yanınızda olmaktan mutluluk duyacaktır. Merkezimizin hedefi bilimsel çerçevede ve en son teknolojik yeniliklerle sizlere güvenilir ve kaliteli hizmet vermektir.


TÜP BEBEK 


Online Randevu AlTelefonla Randevu Almak İçin 182 Arayın

Tüp Bebek Nedir


Tüp bebek tedavisini kısaca özetlemek gerekirse,  kadın ve erkeğe ait üreme hücrelerinin vücut dışı koşullarda döllenme işlemi diyebiliriz.


Tüp bebek tedavisinde erkek ve kadın üreme hücreleri vücut sıcaklığındaki, uygun bir ortamda 48 saat bekletilir. Bu sürede elde edilen yumurtaların yaklaşık yarısında döllenme oluşur. Bu döllenmiş yumurtalar embriyo (cenin) olarak adlandırılır ve son hedef olan kadın rahmine yerleştirilir.


Embriyolar rahim içerisine rahim ağzından ince bir katater ile yerleştirilir ( Embriyo transferi ). Bu işlemler sonucu kadınların yaklaşık %50′sinde gebelik oluşur. Ancak bu gebeliklerin bir kısmı düşük ile sonlanır. Tedaviye giren çiftlerin uygulama başına yaklaşık % 40′ında çocukları olur. Bu oran birçok uygulama sonucu % 70 – 80′lere çıkabilir. Geri kalan % 20 – 30′luk grup modern tıbbın bütün olanaklarına rağmen günümüzde çocuk sahibi olamaz.


Tüp bebek tedavisinde çeşitli ilaçlarla (Gonal-F, Puregon, Menopur, Fostimon) kadının yumurtalıklarının uyarılması sağlanır. Yumurtalıkların uyarılmasının amacı, embriyo oluşturmaya aday çok sayıda yumurta elde etmek. Çok sayıda embriyonun rahim içine yerleştirilmesinin (embriyo transferi) gebelik şansını artırdığı görüldü (gebelik oranları, bir embriyo yerleştirildiğinde yaklaşık %30, üç embriyo yerleştirildiğinde ise %40 -50 civarında). Ancak transfer edilen embriyo sayısının artırılması çoğul gebelik riskini artırmaktadır. Bu sebeple ülkemizdeki yönetmeliklere göre 35 yaş altı kadınlarda 1 embriyo, 35 yaş ve üzerindeki kadınlara ise 2 embriyo transferi yapılmaktadır


Tüp bebek tedavisi hakkında genel bilgiler


Tüp bebek, klasik yöntemler ile gebe kalamayan kadınlarda uygulanan bir tedavi şekli. Erkek (sperm) ve dişi (yumurta) döl hücrelerinin laboratuvar koşullarında birleştirilmesi sonucunda oluşan embriyoların, rahime transferi ilkesine dayanır. Laboratuvar koşullarında gerçekleştirilen döllenme, kendiliğinden (in vitro fertilizasyon) ya da insan eliyle, tek yumurta içine tek sperm verilmesi ile (mikroenjeksiyon) sağlanır.


Tüp bebek tedavisi, önceleri enfeksiyon veya cerrahi işlem sonucunda tüplerinde kalıcı hasar oluşan kadınlarda uygulanmaya başlanmış, kısa bir süre sonra ise, kısırlığa yol açan diğer nedenlerin tedavisinde de kullanılır hale gelmiş. Bugün, endometriozis, nedeni açıklanamayan kısırlık olguları ve erkeğe bağlı kısırlıkta, tüp bebek tedavisi ile başarılı sonuçlar alınır.


Özellikle son yıllarda uygulanmaya başlanan mikroenjeksiyon, sperm sayısının çok düşük olması ve hatta menisinde hiç sperm olmamasına karşın, testisinde sperm bulunan erkeklerin tedavisinde bir devrim olarak nitelendiriliyor.


Devamını Oku: http://www.tupbebek.com/makaleler/tup-bebek/tup-bebek-nedir-kimlere-uygulanir#ixzz2zlNOtvTR




İnfertilite Nedir


BİR YILLIK DÜZENLİ CİNSEL BİRLİKTELİĞE RAĞMEN GEBE KALAMAMA HALİ KISIRLIK ( İNFERTİLİTE) OLARAK TANIMLANIR.’’


Birliktelik halinde herhangi bir problemi olmayan bir çiftin bir yıl içinde % 85 oranında gebe kalması beklenmektedir. Kısırlık ülkemizde %10- 15 karşılaşılan bir durumdur. Kısırlığa neden olan faktörlerin % 40’ı kadına % 40’ı erkeğe %20’si ise her iki çifti birlikte ilgilendiren problemlere bağlı ortaya çıkmaktadır. Çiftlerin % 15’inde herhangi bir sebep bulunamaz( Açıklanamayan infertilite). İnfertilite hem anne adayını hem de baba adayını ilgilendiren bir sorundur. Tüp bebek merkezimizde amacımız infertilite nedenini bulup çiftlerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Bir yılın sonunda kadın ve erkeğin değerlendirilmesine başlanır. 35 yaş üzeri kadınlarda bu sürenin beklenilmesi dezavantaja neden olabilir.




İnfertilitede Kadına Bağlı Sebepler


KAN TESTLERİ









Hormonal testlerSerolojik ve Mikrobiyolojik TestlerHematolojik Testler
LH

Östradiol

Prolaktin

Serbest T4

TSH

Serbest Testostron

17- OH Progestronbr

DHEA- SO4 Androstenedion
Hbs Ag

Anti Hbs

Anti HCV

Anti- HIV

Rubella Ig G

Rubella Ig M

Toxo Ig G

Toxo Ig M
Kan Grubu

Tam kan sayımı

 


YUMURTLAMA TAKİBİ


Adet kanamasının 2. ya da 3. gününde yapılan ultrasonografi ile yumurtalıklardaki yumurta sayısı ve büyüklüğü hakkında bilgi edinilir.

Adet kanamasının 19, 21 ve 23. günlerinde kan örneği alınarak progesteron hormonu ölçümü ile yumurtlama olup olmadığı belirlenir


Salin infüzyon sonografi( SİS)


İnce bir katater yardımıyla serum verilerek ultrasonografi eşliğinde rahim içi değerlendirilir.

Rahim Filmi ( Histerosalpingografi)


Rahim ağzından verilen sıvının rahim içi ve tüplerden geçişini izleyerek, rahim içi ve tüpler görüntülenir.


 


Histeroskopi


Rahim içi, ışık kaynaklı optik bir cihazla incelenir.


Laparoskopi


Genel anestezi eşliğinde karın içi organları ışık kaynağı ile aydınlatılarak, fiberoptik bir cihazla göbek altından 1 cm likkesi yapılarak karın boşluğu incelenir.


 




Kadın İnfertilitesinde Yapılan Testler




İnfertilitede Erkeğe Bağlı Sebepler


 


SPERM YAPIM BOZUKLUĞUNA NEDEN OLAN PROBLEMLER


Varikosel 
İnmemiş testis
Enfeksiyon 
Testis tümörleri 
Sistemik hastalıklar,
ilaçlar ve alışkanlıklar 
Genetik sebepler 
Spermin taşındığı kanallara ait problemler     




Erkek İnfertilitesinde Yapılan Testler

İnfertilite Tedavileri

IVF ve ICSI Kimlere Yapılmalıdır

Tüp Bebek Aşamaları

Embriyoların Dondurulması

Embriyo Transfer Sonrası

Ünitemizde Uygulanan İşlemler



 




25.07.2011 tarihinden itibaren muayene randevuları

182 

numaralı telefon veya MHRS Websitesi aracılığı ile verilecektir.

Yan Dal Branşları için
İLK KEZ RANDEVU ALACAK HASTALARIN 


Kendi Aile Hekimleri 
tarafından randevu verilecektir.

Not: Daha önce muayene olmuş takipli hastalar hastanemizden de randevu alabilirler. 
Telefonla randevu verilmemektedir.


Çocuk Astım ve Alerjisi, Çocuk Endokrinolojisi, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Nefrolojisi, Çocuk Nörolojisi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Gastroenteroloji, Nefroloji, Neonatoloji, Tıbbi Onkoloji


MHRS Sisteminden randevu alamasanız dahi hastanemizde saat 07:00′da açılan kiosk cihazlarından günlük sıra numarası alarak muayene olabilirsiniz.
Güncel Doktor Çalışma Takvimi için tıklayınız



Konya Tüp Bebek Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder