26 Nisan 2014 Cumartesi

İzli Tarım Yöntemi Kamuoyuna Tanıtıldı…

yenilogo


Sarayönü İlçemizdeki Konuklar Tarım İşletmesinde, 24 Nisan 2014 tarihinde; Tigem, Tügem, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Konya Ticaret Borsası ve Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından ortaklaşa yürütülen izli tarım projesi halka tanıtıldı.


            Toprağı koruyarak, buğdayda verimin ve kalitenin artırılmasına yönelik en uygun tarımsal üretim tekniğinin geliştirilmesini amaçlayan bir yöntem olarak kamuoyuna tanıtılan izli tarım projesi, tahsis edilen uygulama sahalarıyla görücüye çıktı. Projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Seyfettin Baydar; kurum olarak yaptığımız çalışmalarda eğitimi işin başına koyarak yürüdüğümüzü, bu projeye destek verirken de faaliyet alanımızı üç ana başlıkta değerlendirdi. Birincisi hububat üretiminin artırılmasının yanında, doğru tarım metotlarını kullanarak buğdayda kalitenin arttırılmasını hedeflediklerini; izli tarımın da bölgemizde bizi özlenen sonuçlara götüreceğini söyledi. İkincisi, anıza direk ekim ve dip kazan kullanılmasının yaygınlaştırılmasına önem verdiklerini; üçüncü olarak ta nadas alanlarının daraltılması için aspir ve baklagil yem bitkisi ekiminin yaygınlaştırılmasına yönelik eğitim ve yayım çalışmalarıyla projeye destek olduklarını dile getirdi.


            Projenin uygulamasında yer alan kuruluşların temsilcileri de protokol konuşmalarında izli tarımın önemi üzerinde durarak; söz konusu yöntemle özlenen başarıların yakalanması halinde hem verimin hem de özellikle buğdayda kalitenin artacağının altını çizdiler. Tigem Bitkisel Üretim Daire Başkanı Şükrü Beyazkaya da; tarihçesini anlattığı Tarım işletmelerinin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını, 1937′de vatandaşa önder olmak amacıyla kurulan o zamanki adıyla ‘Devlet Üretme Çiftlikleri’nin bugün de görevini başarıyla yaptığını, 3 milyon 500 bin dekar alanda tohum başta olmak üzere üretimin sürdüğünü söyledi… sarayonu_izitarimprjsarayonu_izitarimprj4sarayonu_izitarimprj2



İzli Tarım Yöntemi Kamuoyuna Tanıtıldı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder