13 Mart 2014 Perşembe

Etliekmek

Etli Ekmek (Etli Pide)


Etliekmek Konya’da çok sevilir ve Konya’daki fırın veya lokantalarda Türkiye’nin diğer şehirlerinden çok daha güzel uygulanır. Konya’da yabancı kökenli lokantalarda, açıldıktan birkaç ay sonra ‘etli ekmek servisimiz başlamıştır’ gibi ilanlar görülür. Hiçbir yiyecek Konya’da etli ekmekle rekabet edemez.


Etli ekmek


1 kg yağlı koyun kıyması veya iki bıçak arasında kıyılmış koyun eti


5 baş soğan


5 domates


100 gr kıl biber


1 sb maydanoz(kıyılmış)


1 yk sadeyağ(et yağsız ise)


Yeterince tuz ve karabiber


50 gr kıl biber(üzerine)


Beraberinde:


Ayran ve doğranmış turp


Yapılışı: Sebzeleri ince kıy, kıymaya veya bıçak arası ete karıştır. Yağı az ise sadeyağ ilave et. Üzerine konulacak biberlerle birlikte fırına gönder. Fırından gelince soğumadan sofraya çıkar


1303072884_etliekmek



Etliekmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder