24 Mart 2014 Pazartesi

Başbakan'a sitemim oldu, Çünkü...


Program da kentle ilgili projelerinin dışında gündemi de değerlendiren Yıldırım, milli iradeye yapılan 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Operasyonlar tam bir kepazelik” diyen Yıldırım’ın, sohbette esprili kişiliği de dikkat çekti.


“DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR”


17 Aralık sürecinden sonra 25 Aralık ikinci dalga hazırlıkları vardı. O gerçekleşemeyen operasyonun terör örgütü başı Sayın Başbakanımız, ikinci adamı da benim. Öyle tanımlanmış. Başbakanımıza da bir sitemim oldu. Dedim ki: “Sayın Başbakanım, bu kadar önemli bir örgüt lideri oluyorsunuz, beni de yardımcı tayin ediyorsunuz. Bana haber vermiyorsunuz.” Tabii ne yapsın gülümsedi, Sayın Başbakanımız. Hakikaten vahim bir durum. Neresinden bakarsanız bakın tam bir kepazelik. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesine göre terör örgütü kurmak, silahlı örgüt kurmak, ülkeyi, Cumhuriyeti yıkmak, milli güvenliği yok etmek gibi suçlamalarla suçlayabiliyorlar. Ülkeyi yöneten başbakan için böyle bir iddia ortaya koyabiliyorlar. Bu ne demektir? Bu darbe girişimidir.


“BAŞBAKAN ‘HODRİ MEYDAN’ DEDİ”


Yerel seçim kampanyaları 17 Aralık’ta başlayan gündem üzerinden devam ediyor. Şehirlerin hiç gelecek vizyonu konuşuluyor mu? Hiçbir mitingte duydunuz mu? Kılıçdaroğlu buraya geldi, o da doğru düzgün bir şey konuşmadı. Konuşmalarının yarısı Başbakan’a yönelik suçlamalar, diğer kısmı da bana yönelik suçlamalar. İzmirli kendisinden gelecek 5 yıl partisinin İzmir vizyonunu duymak istedi. Ortada bir proje, vizyon, hedef yok. Çünkü ortada bir hazırlık yok. O yüzden katılıyorum. 17 Aralık ile başlayan süreç yerel seçimlerin gündemini ikinci plana atmıştır. Yapılacak seçimler bir anlamda genel seçim havasına, referanduma dönüşmüştür. Hal böyle olurken iktidar partisi ne diyecek? “Yapmayın, yerel seçimdir gelin kozlarımızı genel seçimde paylaşalım” diyecek hali yok. O zaman da “Kaçıyorsun” derler. Sayın Başbakanımız da “Hodri meydan” dedi. İstiyorsanız genel gündemi konuşalım, istiyorsanız yerel seçimi konuşalım. Böyle bir kafa karışıklığıyla sandığa gidiyor 81 ilimiz ve ilçelerimiz. Mutlaka bir yansıması olacak. Ne yönde olacağını kimse kestiremiyor. Her şeye rağmen biz 3 aydır yerel kalmaya çok dikkat ettik.




Başbakan'a sitemim oldu, Çünkü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder