20 Mart 2014 Perşembe

Niğde'de Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit

Niğde’de jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit düştü.


Niğde Ulukışla- Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde bir gasp edilen kamyonetten yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, olayda 1 polis memuru ile 1 astubayın şehit olduğu, 2′si ağır 4 askerin yaralandığı bildirildi.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA


İçişleri Bakanlığı’ndan Niğde’deki olayda 1 asker ve 1 polisin şehit olduğu, aracı gasp edilen bir kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.


Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7′nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiya göre Ulukışla yönünde giden 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla uygulama yapan jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı.


SURİYELİLER Mİ YAPTI?


1 polis memuru ile 2 astsubayın şehit olduğu, 2’si ağır 4 askerin yaralandığı saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı.


SAĞLIK OCAĞINDAKİLERİ REHİN ALDILAR


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, jandarma ile özel harekata bağlı polisler, gasp ettikleri bir kamyonla kaçan zanlıların peşine düştü. Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.


Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2′sinin sağ olarak ele geçirildiği ancak durumlarının ağır olduğu, bir saldırganın ise kaçtığı bildirildi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder