19 Mart 2014 Çarşamba

Meram'da muhteşem final


Durunday Mahallesi Dutlu Caddesi üzerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda yapılan 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın açılışına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan, kurum ve kuruluşların yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Geçen hafta içinde değeri 47 milyon TL’yi bulan 12 yatırımın açılışını yaptıklarını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bugün de yaklaşık maliyeti 40 milyonu bulan çok önemli bir yatırımı Konya’ya kazandırmaktan büyük onur duyuyoruz. 3 Ocak 2013 tarihinde; ’2013′te Herkes Meram’ı Konuşacak’ sloganıyla tanıtımını yaptığımız bu proje en çok değer verdiğimiz projelerden biridir. 5 yılda hizmete sunduğumuz yatırımlar sadece Konya’da değil yurt içinde ve yurt dışında konuşulur hale geldi. Dutlukır bölgesinde turizm aksında böyle bir yatırımı yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.


3 bölümden oluşan parkın Cihan-ı Türk adlı bölümünde atalarımızın; Adriyatik Denizinden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinin minyatürlerinin bulunduğunu kaydeden Kalaycı, ” Bu bölümde 120 maket yer alıyor. Yurt dışındaki tarihi eserlerin maketleri 1/25, yurt içindekiler ise 1/20 ölçeğinde yapıldı. Maketlerin bulunduğu alanda, eserler hakkında 6 dilde bilgi veren otomatik makineler bulunuyor. Bu minyatürler vasıtasıyla çocuklarımız; gittikleri yerlere huzur, barış ve sükunet götüren ecdadımızı daha iyi tanımış olacaklar” şeklinde konuştu.


En çok bilinen 25 masal kahramanının olduğu “Pamuk Şekeri” adlı bölüm hakkında da bilgi veren Başkan Kalaycı, “Burası sadece gezi yapılacak bir park olmaktan öte tarih, bilim, teknoloji ve kültür parkı özelliği taşıyor. Masal kahramanlarının bulunduğu bölümde ortam canlandırmaları da yer alıyor. Burada ünlü komedyenlerimiz ve 13 Türk büyüğünün büstleri de bulunuyor. Masal ağacı da çocuklarımızın yoğun olarak ilgisini çekecek. 51 metre uzunluğundaki Osmanlı Kadırgası da bu bölümde yer alıyor.


Parka giriş Sırçalı Medresenin taş kapısıyla olacak. Parkın 3′üncü bölümünde ise dünyada 170-180 milyon yıl önce yaşayan dinozorların 1′e 1 yapılmış maketleri sergileniyor. Bu dinozorlar yanlarına yaklaşıldığında da hareket ediyor ve ses çıkarıyorlar. Yavrularımız bu parkı sadece gezmeyecekler; hem bilgilenecekler hem de eğlenecekler. Hayırlı olmasını diliyorum. Parkın giriş kapısına Başbakanımızın ‘Gez Konya’yı Gör Dünyayı’ sözünü de yazacağız” ifadelerini kullandı.


Başkan Kalaycı, 5 yıl boyunca güzel hizmet ve yatırımlar yapmanın gayretinde olduklarını vurgulayarak kendisine destek olan herkese teşekkür etti.


Bu yatırımın Konya’ya büyük değer katacağını vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, ” Sayın Serdar Kalaycı ile dostluğumuz çok eskilere dayanıyor. 5 yılda güzel hizmetlere imza attı. Meram’ın kalkınması noktasında güzel projeler üretti. Görevler değişir ama hizmet devam eder. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Biz de Meram’da yaşayan kişiler olarak çok güzel hizmetlere imza atan Serdar başkanımıza hakkımızı helal ediyoruz. Allah yolunu açık etsin” dedi.


Bu parkın, Meram Belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu en büyük yatırım olduğuna dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, “Serdar başkan, Meram’da adres değiştiren bir belediye başkanıdır. Posta kodunu da değiştirdi adresi de değiştirdi ve çok güzel hizmetlere imza attı.


Her Perşembe bir açılış, bir temel atma programı yaparak inanın bazen bizleri de çok yoruyordu. Veda etmek siyasette yoktur. Daha önce KOSKİ’de şimdi Meram Belediyesinde güzel hizmetlere imza atan Serdar başkanımız bundan sonra da farklı yerlerde hizmet etmeye devam edecek. Bu final çok güzel oldu. 40 trilyonun (milyon TL) üzerinde değeri olan bir yatırım hizmete açılıyor. Tüm şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


Meram Süt Birliği Başkanı ve Yaylapınar Kaş Mahalle Muhtarı Hasan İşler, ilçeye kazandırdığı yatırımlardan dolayı Başkan Kalaycı’ya plaket ve çiçek takdim etti.


Konuşmalardan sonra protokol mensupları, çocuklarla birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın açılış kurdelesini kesti.


Başkan Kalaycı, protokol mensuplarına ve diğer katılımcıları parkı gezdirdi. Özellikle masal kahramanları ve dinozorların olduğu bölümler çocukların yoğun ilgisini çekti.



Meram'da muhteşem final

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder